Necessites contractar un Project Manager?

L'especialització és una tendència a l'alça en el món empresarial actual. És per això, que la figura del Project Manager, és cada vegada més necessària i el sector de l'edificació no es una excepció.

Tot és susceptible de ser planificat, des d'un complicat projecte fins a la tasca més quotidiana, per què no fer-ho de la millor manera possible?

El Project Manager es planteja com a resposta a la crisi, necessitem optimitzar recursos per a aconseguir els millors resultats amb el menor cost possible.

Però, en què consisteix la figura del Project Manager? Quines són les seves principals funcions?

 
 

El Project Manager està immers i participa en tot el procés, des de la presa de decisions i disseny inicial, fins al lliurament final al client. Planifica, controla i supervisa tot el procés constructiu per a garantir la màxima eficiència en el resultat final

Definició de les necessitats projecte: El Project Manager esta present des del principi del projecte, amb la definició dels objectius i la presentació de les seves etapes i terminis. A més, serà l'intermediari entre els clients i l'equip de treball que executa les tasques.

Planificació: de tot el procés, es el moment de definir amb precisió tots els elements, dates, terminis, responsables, càrrecs, recursos i costos. Aquest pla serà la guia durant tot el procés d'execució.

Supervisió de tasques:  Al delegar en tercers, un Project Manager no ha de perdre la visió estratègica i mesurar l'evolució de la mateixa. En el grau de supervisió resideix gran part de l'èxit o el fracàs dels projectes, sobretot quan es componen de moltes tasques.

Implementació de solucions o modificacions: Serà l'encarregat de decidir quan i com intervenir en el procés per a donar solució als problemes o imprevistos que puguin aparèixer i haurà de decidir quins punts de el pla inicial es poden modificar.